Csirke salátalevélben

Lasagne

Hústorta

Rákok tésztában sütve

 

Vissza a főlapra


Főételek - ahogy a húsevők szeretik

Csirke salátalevélben

1 EK keményítő, 1 TK tojásfehérje, 1 TK sesam olaj, 1 EK szója, 1 EK sherry, 1/2 TK cukkor, 1 TK fokhagyma, só, bors  - csirkét 2-3 órára ebben pácolni

Mandula, 3 újhagyma, erőspaprika, fejes saláta

Szósz: ecet, szója, fokhagyma, chili

A mandulát olaj nélkül meg kell pirítani, majd kivenni. Kis olajban a csirkét állandó keverés mellett megpirítani, újhagymát, erőspaprikát hozzáadni, majd egy kis sherry-t, csirkelét ráönteni, illetve szójaszósszal ízesíteni. Végül hozzáadni a mandulát, salátalevélbe csomagolni.

Vissza a tetejére

Lasagne

Hús: 1 kanál olaj, 300 gr darált hús, 1 nagy hagyma, 4 paradicsom, 2 dl húsleveskocka, só, bors, oregánó

A húst meg kell pirítani a hagymán, majd 15 percig főzni a többi hozzávalóval.

Sajtszósz: 1 EK vaj, 1,5 EK liszt, 2 dl tej, só, szerecsendió, 1 kis hagyma apróra vágva, 1 fokhagyma, rozmaring, 1,5 dl tejszín, 10 dkg sajt

Rétegesen: tészta, sajtszósz, hús

Vissza a tetejére

Hústorta

1 db zsemle (beáztatva), ledarált hús (pl főtt csirke), 5 tojás sárgája és a fehérje habbá verve, 5-10 dkg reszelt sajt, 1-2 kanál tejföl, 5 dkg vaj, mustár, fokhagyma krém, só

Tűzálló tálat kivajazni, prézlivel beszórni, és a masszát megsütni.

Vissza a tetejére

Rákok tésztában sütve

1kg nagyobb rákok
citromlé
3 tojás
60 gr liszt
1 csokor snidling, de anélkül is jó
fehérszinű bors
szerecsendió
1 dl pezsgő
2,5 dl olaj a sütéshez

Rákok páncélját leszedni, de úgy hogy a farkuknal megmaradjon, majd belüket kiszedni. Jól megmosni hideg vizben, majd sót,borsot,szerecsendiót,citromlevet összekeverni és bekenni a rákokat. Legalább 1/2 órára jégszekrénybe tenni. Tojásokat szétválasztani, fehérjét felverni.Sárgáját liszttel, pezsgővel, apróra vágott snidlinggel összekeverni, majd belekeverni a fehérjét. Az előkészített rákot először lisztbe tenni, majd a pezsgős szószba és forró olajban aranybarnára sütni.


6 személyre

Vissza a tetejére