Padlizsános egytál

Krumpli egytál

Bazsalikomos gomba

Vissza a főlapra


Főételek - ahogy a növényevők szeretik

Padlizsános egytál

Padlizsánt 3 mm-re vágni, olivaolajban kisütni, majd 1 foghagyma gerezdet és egy hagymát apróra vágni, a maradék olajban megdinsztelni míg a leve elfő. Tűzálló tálba először a padlizsánt, aztán a paradicsomot rétegezve betenni, rá a parmezán sajtot. 10 percig kell a sütőbe tenni.
Vissza a tetejére

Krumpli egytál

Kivajazott tepsibe a vékonyra vágott krumplit lefektetjük, sóval, borssal, szerecsendióval megszórjuk, fokhagymát teszünk rá. Annyi tejszínt öntünk rá, hogy ellepje, majd sajtot szórunk a tetejére. Megsütjük.

Vissza a tetejére

Bazsalikomos gomba

1 hagyma apróra vágva, 2 fokhagyma felezve, 400 gr champion gomba, ha apró, egészben ha nagyobb, felezve és pucolva, 8 EK olivaolaj, 1 EK rozmarin apróra vagva, 16 EK zöldséglé, 4 EK Aceto balsamico ecet, bazsalikom

4 EK olajat felforrósitani, benne a gombát átsütni. Hagymát, fokhagymát hozzáadni és kicsit vele sütni. Sózni, borsozni, kis cukor hozza. Majd a rozmarint beletenni, ami lehet szárított is, zoldséglé ecetet beletenni. Lefedve közepes hőfokon 10 percig párolni. Aztán a maradék olivaolajat hozza kell önteni. Legalább 3 óráig állni hagyni, majd bazsalikommal megszórni.

Vissza a tetejére